Det er godt, at samfundet giver mulighed for at låne penge, for uden lånemulighed ville en masse initiativer, der kræver en startkapital, have meget svært ved at blive til noget. Med andre ord – hvis man først skulle spare hele beløbet op, før man kunne erhverve den forretning, man gerne vil købe og dermed selv komme til at tjene penge på den med tiden, så ville udviklingen gå i stå.

Så lån er en rigtig god ting, men som låntager skal man selvfølgelig kigge sig godt for. Sagen er nemlig, at långiver også betragter sine udlån som en forretning og prøver derfor at få så meget som muligt for hvert lån – altså så høj en rente som muligt.

Men ved at kigge sig for på markedet kan man i de fleste tilfælde få nogle bedre lånevilkår, så man alt i alt kommer til at betale mindre for lånet. Det betyder, at man hurtigere kan betale sit lån tilbage, så man står mere frit til at bruge sine overskydende penge til nye ting eller investeringer.

Er der tale om et større lån, til f.eks. finansiering af båd eller bil,  kan det være en god ide med en professionel rådgiver, der kan vurdere ens finansielle situation og rådgive om de tilbud, man har fået fra forskellige långivere, så man ikke låner katten i sækken.  Den professionelle rådgiver kan også være med til at rydde op i ens gamle lån og fx anbefale, at man erstatter flere mindre lån med et, der kan betale dem alle sammen ud.

Noget af det vigtigste med hensyn til lån er, at man ikke bliver stemplet som en dårlig betaler, og det bliver man nemt, hvis man ikke overholder sine aftaler med långiverne vedr. tilbagebetalingen.

Ryger man først i et kartotek for dårlige betalere, kan det være rigtig svært at komme ud igen, og ens økonomiske handlefrihed er helt bogstaveligt sat på standby.

Læs mere om billig lån her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation