Ønsker du at låne helt op til 350.000 kr., uden at din bankrådgiver skal indblandes, så du kan bruge pengene på lige det, som du har lyst til? Der findes mange forskellige låneudbydere på internettet, og det kan være svært at finde rundt i de mange tilbud. Endnu svære er det at gennemskue de mange fagtermer, hvor man ikke på samme måde har en bankrådgiver til at forklare, hvad branchens mange udtryk egentlig betyder. I denne artikel får du lånebranchen på internettets mest centrale begreber forklaret, så du kan blive klar til at låne nemt og hurtigt hos de mange internetudbydere.

Rådighedsbeløb

Hos mange lånefirmaer på internettet vurderer firmaet internt ud fra dit rådighedsbeløb og din privatøkonomi, hvorvidt du kan låne penge hos dem, samt hvor mange penge du kan låne. Mange misforstår dog begrebet ’rådighedsbeløb’, hvilket har givet anledning til en forklaring. Dit rådighedsbeløb er defineret som det beløb, du har til rådighed hver måned, efter at dine faste omkostninger til husleje, vand og varme, el, licens med mere er betalt. Mange lånefirmaer sætter et krav om, hvad lånerens rådighedsbeløb mindst skal være – så sørg altid for at tjekke om du overholde disse krav, inden du søger om et lån. Ellers vil lånet højest sandsynligt blive afvist.

ÅOP

ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent” og omhandler en sammenfatning af de omkostninger og forpligtelser, der er ved lånet. Derfor er det faktisk netop ÅOP, man skal kigge på, hvis man skal sammenligne de forskellige muligheder. Det er nemlig her, man får det klareste indblik af den samlede pris på lånet. Ved kun at sammenligne renterne vil du let kunne træffe en forkert og dyr beslutning, eftersom der er mange andre variable forhold, som afgøre, hvorvidt et lån er rentabelt.

Løbetid

Det kan ligeledes være svært at gennemskue, hvad et låns løbetid egentlig betyder. Løbetid dækker over det samme som låneperiode og afbetalingstid – hvilket samlet set er betegnelsen for, hvor længe låneren har til at betale lånet tilbage. Løbetiden vil typisk spænde over flere år. Her er det ligeledes vigtigt, at du vælger et lån med en overskuelig løbetid, hvor du eventuelt har en lang løbetid, så de månedlige udgifter ikke bliver alt for tunge i budgettet. Det er meget forskelligt, hvor lang løbetid de forskellige lånefirmaer tilbyder, så det er ofte vigtigt at vælge en udbyder, der tilbyder en længere løbetid.

Læs meget mere om at låne penge på Lån 7 hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation